Геополитика

Застрашително нарастващите геополитически рискове не могат да бъдат пренебрегнати от инвеститорите и все повече се налага да бъдат калкулирани от пазарите. Разумният анализ на съвременната геостратегическа обстановка в глобален и регионален мащаб, както и управлението на основни геополитически рискове са ключови за успешните инвестиции в бъдещето. Достъпете експертиза от дългогодишен геостратег с 20% ОТСТЪПКА само чрез Карол:

Велина Чакърова е основател на консултантска фирма ФЕЙС и бивш директор на Австрийски Институт за Европейска Политика и Политика на Сигурност (AIES). Тя е член на експертния съвет на списание Defence Horizon в Австрия. Чакърова е също инструктор в Института за реални рискове под ръководството на автора на бестселъри Насим Талеб и член на Консултативния съвет по стратегическа политика и политика за сигурност към Комисията по наука към Федералното министерство на отбраната на Австрия. Велина Чакърова е активно ангажирана в обсъжданията на геостратегията на глобалните и регионалните актьори, а също и геополитика, геоикономика, рискове и сценарии. Бифуркацията на глобалната система се чувства във всички горещи точки на международните отношения. Участва в няколко международни визити в Индия, Виетнам и Сингапур. Има опит от редица високопоставени форуми и събития, свързани с Индия, и се радва на добри отношения с индийски политически лидери. В Индия, Велина Чакърова участва в най-големия форум за външна политика Райзина 2022 и дискутира заедно с Индийския министър за външни работи и други бивши премиери и министри относно бъдещето на отношенията между ЕС и Индия във връзка с подновяването на преговорите за договор за свободна търговия. През 2023 г., Чакърова участва на високопоставения форум между САЩ и Индия, в един от главните бизнес форуми, както и на Райзина форум 2023, където беше поканена на лична среща с Премиера Моди и с президента и вицепрезидента на водещата партия BJP - това е най-голямата партия в света, надминаваща дори Комунистическата партия на Китай.

Велина става гостуващ член на най-големия мозъчен тръст в Индия - Фондация "Обзървър рисърч" (ORF), и член на Бизнес съвета Индия-ЕС към WICCI. Била е поканена на престижни конференции и събития в Руанда, Африка, и Узбекистан, Централна Азия.

ДОСТЪПЕТЕ

ВАЖНО: За да се възползвате от 20% отстъпка е задължително да ни уведомите на forex@karoll.bg.

 

Внимание: Материалите публикувани в този раздел са дело на Велина Чакърова. Единствено авторът носи отговорност за съдържанието на публикуваните материали и верността на изводите, направени в тях.
“Карол” АД не предоставя геополитически анализи, не носи отговорност за съдържанието на материалите, публикувани в настоящия раздел, за коректността на изложените факти и събития и изводите в тях и не препоръчва следването на определена стратегия от страна на инвеститорите.
Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, не е препоръка или съвет за сключване на сделки от Ваша страна и не е съобразен с рисковия профил, финансовите възможности, опита и знанията на конкретен инвеститор. Сключването на сделки с финансови инструменти на международните финансови пазари крие висок риск - можете да понесете частична или пълна загуба на първоначално вложените от Вас средства, както и да понесете разходи и загуби надвишаващи инвестицията Ви. Поради тази причина не трябва да инвестирате пари, които не можете да си позволите да загубите.

 

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж.

53,5% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик.
Помислете дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.