Технически Анализ на Няколко Времеви Рамки Едновременно?

Технически Анализ на няколко времеви рамки едновременно?

Често можем да попаднем в капана на една времева рамка.  Това е ситуация, при която сме се научили да използваме технически анализ на форекс пазара. Избрали сме времева рамка на която да търгуваме и сме се концентрирали в нея. Ревностно следим всяко движенията нагоре и надолу на графиката на валутната двойка. Започваме да разбираме понятия като „обесен човек“, „три черни врани“ и златно сечение. Проблемът е, че толкова сме се концентрирали в една времева рамка, че пропускаме важни нива и общата картина на дадената валутна двойка.

Например, на големите времеви рамки може да има важни нива, които да са невидими  за всички трейдъри, който не ги разглеждат.

За да решим проблема трябва да анализираме различни времеви рамки на дадена валутна двойка, която искаме да търгуваме.

Както е видно от платформата Карол Метатрейдър 4 имаме 9 времеви рамки.

Технически Анализ на няколко времеви рамки едновременно?

В друга наша платформа Карол Дилинг има още повече времеви рамки, които можем да анализираме.

Технически Анализ на няколко времеви рамки едновременно?

Трябва ли да анализирам всички времеви рамки?

Каквооо, да анализирам всички времеви рамки? –  Може би ще попитате.

Бързам да Ви успокоя – това не е нужно. Трябва да анализираме важните времеви рамки. Те са 15 минути, 1 час, 4 часа, дневна, седмична. Като седмична времева рамка можем да я проверяваме веднъж в седмицата, защото промените на нея се случват по-бавно.

Как да направим анализ на няколко времеви рамки правилно?

Започваме анализа си от най-високата времева рамка. Определяме дали има тренд и посоката му. Отбелязваме си важни нива на подкрепа и съпротива. Проверяваме какво показват индикаторите, който ползваме. Също какво показва движението на цената. Ако има някое важно ниво, можем да сложим аларма на него.

Когато сме готови с най-голяма времева рамка, минаваме към следващата, по-малка. Повтаряме същия процес. След това минаваме на следващата по-малка времева рамка и така докато стигнем до 15 минути.

Така ще имаме важни нива, анализ и виждане за инструмента, който ще търгуваме. Това ни помага да се подготвим по-добре и да разберем инструмента по-добре.

Друг плюс е, че ще можем да сме подготвени за промени, които остават скрити, ако се концентрираме само върху една времева рамка.

Ето защо можем да направим по-добър план за форекс търговия.

Как да настроим изгледа на платформата, за да анализираме по-добре няколко времеви рамки?

Когато анализирате няколко времеви рамки и превключвате от една на друга не можете да обхванете всички времеви важни рамки с един поглед. Това е проблем, защото човешкия ум не може да помни голям обем информация. Затова е необходимо да можем да сложим различните времеви рамки на един екран. Ако разполагаме с монитор, който е поне 22 инча ще можем лесно да сложим няколко времеви рамки на екрана. Може да сложите 4 или повече времеви рамки. Ето как ще изглежда екрана, на който сме сложили четирите основни времеви рамки.

Технически Анализ на няколко времеви рамки едновременно?

Така можем с един поглед да обхванем най-важната информация и да направим по-пълноценен анализ.

Изпробвайте технически анализ на няколко времеви рамки с безплатна демо сметка в Карол МетаТрейдър 4  или Карол Дилинг. Насладете се на изключително добри условия за търговия!

Започнете реална търговия в някоя от двете платформи тук.

Получете следващата ни статия директно в пощата си, като се абонирате за рубриката “Тема на деня”!

buton_abonirajte-se

*Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и  на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност)  на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.

*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в  образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.