Collective Mindset Трейдинг – 19.07.18

collective-mindset-trading-19.07Това са резултатите от гласуването на инициативата Collective Mindset Трейдинг на Карол. Всеки от вас би могъл да използва данните в своята търговия. Вашите гласове определят нашия анализ за посоката на пазара в 5 основни инструмента за следващите 2 до 4 седмици:

✔️ EUR/USD

Неясна ситуация при еврото, най добрата стратегия е търговия в страничен пазар или изчакване до следващият вот. Евентуален пробив на ниво 1.15 означава силен тренд към поевтиняване на Еврото.

✔️ WTI

Петролът би останал в страничен пазар като шансовете за поскъпване над ниво 71.65 са по-съществени. Можете да закупите с пазарна поръчка и стоп под  64.17. Спад под 64.17 би означавал тренд към поевтиняване.

✔️ Злато

Предвид на вашите гласове шансовете за поевтиняване на златото са големи. Имате опция да скъсите  този инструмент от сегашните нива със стоп над 1266.

✔️ 10 годишни облигации (10YR notes)

 Неясна ситуация в която можете да наблюдавате пазара до следващото гласуване.

✔️ S&P500

Ситуацията е неясна, вероятен страничен пазар. Стратегията е да се стои извън заемане на позиции в този инструмент. Особено внимание към ниво 2.879. За по-смелите можете да търгувате продавайки индекса със стоп над 2.879 и евентуален таргет 2.618

graphic-collective-mindset-trading-19.07

Можете да видите резултатите и коментарите към всички гласувания към момента тук.

Победителят в Karoll Demo Trading Competition

KAROLL-DEMO-TRADING-COMPETITION-POBEDITEL-NIKOLAI-PANAYOTOV-NAGRADA-1000LV.

Първото издание на състезанието Karoll Demo Trading Competition за тази година приключи и победителят е вече ясен. Името му е Николай Панайотов, а доходността, която постигна в демо състезанието, е от 622.37%. Николай изпревари убедително конкуренцията, като участникът, класирал се след него, е с доходност от 164.17%. Припомняме Ви, че наградата за най-добрия участник е 1000лв., от общо 2000лв. награден фонд на състезанието Karoll Demo Trading Competition.

Екипът на Карол се свърза с победителя, за да разбере малко повече за стила му на търговия, както и за впечатленията му от състезанието. Ето и краткото интервю, което проведохме с него:

 

1.Като какъв трейдър се определяте?

Основно дей-трейдър.

2.Какви са Вашите предпочитани инструменти за търговия?

Търгувам основно форекс, като нямам предпочитани валутни двойки.

3.В състезанието, на тях ли заложихте?

В състезанието търгувах също форекс.

4.Какъв е начина, по който анализирате пазара?

Анализите правя  на основа на графиките , като по-голяма тежест имат по-краткосрочните графики.

5.За пръв път ли участвате в Демо Състезание на Карол?

В демо състезание на Карол участвам за пръв път.

6.Какви бяха Вашите очаквания за конкуренцията?

Очаквах по-голяма конкуренция.

7.Следяхте ли класирането?

Следях класирането от втората половина на състезанието.

8.Имахте ли ясен план за действие от самото начало?

Имах ясен план от началото.

9.Каква беше стратегията, която използвахте, за да достигнете доходност от 622.37%?

Стратегията,която използвах, е не да достигна определена доходност, а да достигна оптимално съотношение доходност / риск.

10.Търгувате ли с реална сметка?

С реална сметка търгувам, но когато чувствам, че трябва да поправя нещо съществено в системата за търговия, основно работя на демо.

11.Намирате ли разлика в трейдовете си в двете сметки?

Стремя се разликата да бъде колкото се може по-малка.

12.На какво смятате, че се дължи тя?

Доколкото има разлика, тя основно се дължи на участието с демо сметка в конкурс, където трябва да се съобразяваш  и с конкуренцията, а не само с пазара.

13.Какво смятате да направите с наградата?

С наградата най-вероятно ще открия сметка за търговия в Карол.

 

Втори в състезанието, се класира Станислав Станчев, който спечели награда от 500 лв. На трето място, остана Спас Денев, който грабна 250 лв. Четвърти се класира Даниел Бонев, като наградата му е 150 лв. На пето място се класира Димитър Алексиев, който спечели 100 лв.

 

Ако и Вие бихте искали да се включите в състезанието, което елиминира рисковете и възвишава печалбите, заявете участието си сега! Бъдете първите, разбрали за началната дата на следващото състезание!

Повече, относно формата и наградите, можете да намерите тук.
 

zayavete-uchastie-za-karoll-demo-trading-competition

Collective Mindset Трейдинг – 28.05.18

collective-mindset-trading-28.06Това са резултатите от гласуването на инициативата Collective Mindset Трейдинг на Карол. Всеки от вас би могъл да използва данните в своята търговия. Вашите гласове определят нашия анализ за посоката на пазара в 5 основни инструмента за следващите 2 до 4 седмици:

 • ✔️ EUR/USDПоловината от гласовете са предвидили поевтиняване на Еврото. Това в силен вот показващ възможност да продадете Евро с пазарна поръчка от сегашните нива. Евентуален пробив на ниво 1.15 означава силен тренд към поевтиняване на Еврото.
 • ✔️ WTI. Ситуацията тук е неясна за пазарните участници. Най-разумната опция е да не търгувате този инструмент и да изчакате развитието на цената до следващото гласуване.
 • ✔️ Злато. Предвид на Вашите гласове шансовете за поевтиняване на златото са големи. Имате опция или да стоите извън този инструмент наблюдавайки за пробив на 1.235 или да го скъсите от сегашните нива.
 • ✔️ 10 годишни облигации (10YR notes)Неясна ситуация, в която можете да наблюдавате пазара до следващото гласуване.
 • ✔️ S&P500. Ситуацията е неясна, вероятен страничен пазар. Стратегията е да се стои извън заемане на позиции в този инструмент. Особено внимание към ниво 2.800 и ниво 2.673.

graphic-collective-mindset-trading-28.06

Припомняме, че следващият Клуб на Трейдъра ще бъде на 12-ти юли (четвъртък) от 18:30 часа в сградата на Карол на ул. Златовръх 1.

buton_zayavete-uchastie

Можете да видите резултатите и коментарите към всички гласувания към момента тук.

Уебинар за европейските рестрикции върху търговията на валута и CFD

Webinar FCB Ad (1)

Безплатният уебинар на тема “Европейски рестрикции върху търговията на валута и CFD” ще разясни ситуацията около новите регулации. Повече, относно самите тях, можете да намерите тук, а пълното събощение на Европейският орган за ценни книжа и пазари (ESMA) – тук.

По време на уебинара, Димо Димов, ръководител отдел Международни пазари, ще даде отговор на следните въпроси:

 • ✔️ Какво точно представляват новите рестрикции?
 • ✔️ Кого засягат те?
 • ✔️ Какви са критериите за професионални инвеститори?
 • ✔️ Какви са плюсовете и минусите от това, да бъдете професионален инвеститор?

Освен това, голяма част от уебинара ще бъде отделен за Вашите въпроси.

Ще проведем две издания на уебинара, като и на двете, лектор ще бъде Димо Димов. Датите и часовете са следните:

 • ✔️ 26.06.18 (вторник) от 18:00 часа;
 • ✔️ 27.06.18 (сряда) от 19:00 часа;

За да присъствате на събитието, е нужно само да се регистрирате, натискайки бутона “Регистрирайте се!

button_registrirajte-se (1)

 

 

Collective Mindset Трейдинг – 14.06.18

collective-mindset-trading-14.06

Това са резултатите от гласуването на инициативата Collective Mindset Трейдинг на Карол. Всеки от вас би могъл да използва данните в своята търговия. Вашите гласове определят нашия анализ за посоката на пазара в 5 основни инструмента за следващите 2 седмици:

EUR/USD. Половината от гласовете са предвидили поевтиняване на Еврото. Това в силен вот който показва възможност да продадете Евро с пазарна поръчка от сегашните нива. Евентуален пробив на ниво 1.15 означава силен тренд към поевтиняване на Еврото.

WTI. Ситуацията тук е неясна за пазарните участници. Има и лек превес на участници гласували за поевтиняване. Подходящ за продажба от сегашните нива с таргет 62.5 или 60.3. Имате опция да не търгувате този инструмент и да изчакате следващото гласуване.

Злато. Златото би останало в рамките на 1.281-1.357. Предвид на вашите гласове шансовете за пробив на 1.281 и поевтиняване на златото са по-големи. Имате опция или да стоите извън този инструмент или да го скъсите със стоп над 1.309.

10 годишни облигации (10YR notes). Тук се очаква страничен пазар между 118.55 и 121.6. Можете да търгувате рейнджа като ползвате посочените нива на подкрепа и съпротива.

S&P500. Ситуацията е неясна, вероятен страничен пазар. Стратегията е да се стои извън заемане на позиции в този инструмент. Особено внимание към ниво 2.800.

graphic-collective-mindset-trading

Припомняме, че следващият Клуб на Трейдъра ще бъде на 14-ти юни (четвъртък) от 18:30 часа в сградата на Карол на ул. Златовръх 1.

buton_zayavete-uchastie