Медитация и как да я използваш за по-добри резултати на форекс

Медитация и как да я използваш за по-добри резултати на форекс

Искаш ли да не правиш нищо, да релаксираш и така да подобриш резултатите си на форекс? Може би едно малко гласче ти казва „няма начин“. Всъщност това е възможно.

Всеки иска да търгува на форекс пазара, да печели допълнителни доходи, да си позволи по-висок стандарт на живот, да е свободен и финансово независим. По пътя си към успеха на форекс пазара ще срещнеш различни трудности като стрес, умора, липса на креативни идеи, липса на концентрация, силни емоции като радост, еуфория, страх. Това прави търгуването на форекс пазара трудно. За всички тези проблеми има едно решение – медитация. Да, добре чу медитация, а не допълнителни анализи и висене пред компютъра е решението на горните проблеми.

Ако не вярваш, а и за да не ти губя времето предлагам веднага да пробваш. Ето една много добра медитативна техника описана подробно в книгата „Чудото на квантовия живот“ от Франк Кинслоу.

„ Седни удобно и затвори очи. Сега наблюдавай мислите си. Просто ги следвай, накъдето и да те отведат. Гледай как идват и си отиват. След като си правил това в продължение на пет до десет секунди, задай си следния въпрос и после чакай, с много изострено внимание, да видиш какво ще се случи веднага след задаването на въпроса. Ето го и него: Откъде ще дойде следващата  ми мисъл?“

Какво се случи? Успя ли да забележиш прекъсване между различните мисли или между въпроса и следващата мисъл? Това е нещо като пауза между тях. Сега направи упражнението отново за около 2-3 минути, както съветва автора на книгата. Забеля ли паузата между отделните мисли? Това е състояние на пълен покой. Може би преди си мислил, че за да постигнеш това спиране на мислите ти трябват години тренировки (или ходене в Тибет), а ето, че успя само в рамките на няколко минути.

Франк Кинслоу съветва да направим упражнението още няколко пъти като през около 15 секунди си задаваме горния въпрос или подобен на него. Например, „Къде отива следващата ми мисъл“, “Как ще изглежда следващата ми мисъл“ и т.н. Хайде направи го отново!

Как се чувстваш след упражнението? Чувстваш ли тялото си по-отпуснато и спокойно? Докато правеше упражнението имаше ли някакво хубаво усещане като мир, спокойствие, щастие или любов? Следващия път като правиш упражнението се концентрирай върху това хубаво чувство и го изпитай напълно. Ако случайно го загубиш, не се притеснявай то ще се появи отново. Идеята е това да се случва без напрежение и не на всяка цена

Защо медитацията работи? 

Тяло и ум са неразривно свързани. Замисли се, че всички проблеми идват когато повярваме в някаква мисъл и тя ни притеснява. „Трябва да спечеля тази сделка.“, „Искам 10.00% доходност.“ са само примери как подлагаме тялото си на излишен стрес. Тялото не може да си почине от непрекъснатия поток мисли. Успокояване и спиране на мислите дава на тялото време да си почине и да релаксира.

Важно е по време на медитация да помним, че това е нашето време за почивка и релакс.

Практично приложение на медитация за по-добри резултати на форекс

Най-голяма полза за теб ще има, ако практикуваш медитация всеки ден в точно определен период от време. Например, медитация всяка сутрин по едно и също време е добра идея. Ако това ти е неудобно може да медитираш преди да започнеш да търгуваш на форекс. Може да започнеш с 5 минути и постепенно да увеличаваш периода на медитиране докато стигнеш 20-30 минути.

Ако се почувстваш уморен по време на търговията си на форекс пазара намери време за 5 минутна медитация. Това ще ти помогне да релаксираш и да се възстановиш за остатъка от деня.

Опитваш да създадеш нова система за търговия, но си забил и ти липсва креативност? Прегледай идеята и това, което искаш за последно. След това направи описаната по-горе медитативна техника. Помни, че не бързаш за никъде. Не се опитваш да получиш решение. То само ще се появи.

Проблеми с емоции по време на трейдинг? В „Чудото на квантовия живот“  Франк Кинслоу описва какво да правим в такава емоционална ситуация.

Не пропускай безплатната ни лекция „Психология и Риск в Покер и Трейдинг“.

Ако имаш нужда от допълнителна информация за това как да подобриш представянето си на форекс, разгледай нашия Курс за Начинаещи трейдъри Ниво 1 и Ниво 2. Ниво 2 ще започне на 10.05.2021. Все още има свободни места.

Искаш да търгуваш на форекс пазара и търсиш брокер с ниски спредове и добра репутация? Разгледай нашите условия с безплатна демо сметка. Ако условията ти харесват отвори реална сметка и се възползвай от тях.

Получете следващата ни статия директно в пощата си, като се абонирате за рубриката “Тема на деня”!

buton_abonirajte-se

 

*Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и  на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност)  на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.

*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в  образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

 

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.