Ще има ли ръст при AUD/USD?

Ще има ли ръст при aud/usd?

Хедж фондове са бичо настроени за AUD/USD. Ключови важни новини за валутната двойка през тази седмица могат да засилят техните очаквания.

В четвъртък сутринта 3:10 българско време започва реч на председателя на централната банка на Австралия. Малко по-късно в 4:30  ще бъдат публикувани данни за безработицата в Австралия. Това може да доведе до подновяване на покачването при aud/usd, което започна пролетта на миналата година.

От последния COT доклад се вижда, че хедж фондовете са нетно дълги с 20 609 контракта в AUD/USD, но стройностите не са екстремни. 

Към момента ключово ниво на съпротива има в зоната на 0.78, а последния връх е малко над 0.80. Положителни данни от пазара на труда биха сигнализирали подобряване на икономическата обстановка в страна. За много трейдъри нивото от 0.78 е ключово, защото пробив над него ще покаже, че биковете имат сила да постигнат по-високи цени.

В същото време e важно какви действия ще предприеме централната банка на Австралия и по-скоро ще има ли загатване за ограничаване на стимулите за икономиката. Инвеститорите започнаха да очакват, че централната банка ще намали количествените облекчения за икономиката.

Възстановяването на икономиката на страната е по-бързо от очакваното като за последните три тримесечия има съответно ръстове от 3.5%, 3.2%, 1.8%.

Подобренията на пазара на труда също са забележими както се вижда от следната графика:

Ще има ли ръст при aud/usd?

Но дали всичко това е достатъчно за централната банка на Австралия?

От друга гледна точка това възстановяване може все още да не е достатъчно. Ако погледнем към експорта на страната той все още не е достигнал нивата от преди пандемията.

Ще има ли ръст при aud/usd?

Най-големият търговски партньор на страната е Китай, като 42.00% от експорта е с тази страна.

Ето защото икономическото възстановяване на Китай и нуждата от суровини ще окажат голямо влияние върху икономиката на Австралия.

Важно ниво на подкрепа при валутната двойка има на 0.7576. Също 200СМА играе роля на динамична подкрепа за цената.

Ще има ли ръст при aud/usd?

Спад под тях ще покаже, че започва по-дълбока корекция.

Търгувайте  AUD/USD в  МТ4 и отлични условия, като откриете реална сметка тук.

Получете следващата ни статия директно в пощата си, като се абонирате за рубриката “Тема на деня”!

buton_abonirajte-se

*Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и  на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност)  на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.

*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в  образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.