Как да Успеем на Форекс Пазара?

Ако питаме трейдъри какво качество искат да развият, за да успеят на форекс пазара, 9 от 10 човека ще отговорят, че искат да развият дисциплина. Това е качество, което всички смятаме за необходимо когато търгуваме на форекс. Но защо точно дисциплина? Защо е толкова важна на форекс?

Защо дисциплината е важна на форекс?

Повечето хора знаят, че за да постигнем успех в някоя сфера, трябва да полагаме продължителни усилия и да не се отказваме. Често ще чуем фразата, че трябва да сме дисциплинирани и постоянни. Всички професионалисти в дадена област, независимо дали е спорт като футбол, баскетбол, тенис или е професия като лекар, юрист, пилот, няма да стигнат върха в кариерата си, без да отделят необходимото време да учат и да се развиват. Те трябва да имат дисциплина. Форекс пазарът не прави разлика. Ето защо нуждата от дисциплина е толкова желано качество.

Разбира се, всеки ще каже, че би направил всичко, което е нужно, за да успее. Но дали наистина е така? Много по-лесно е да кажем, че искаме да успеем на форекс, отколкото да го направим. Трудността идва от това, че трябва да продължаваме напред дори когато нямаме сила и желание, дори когато искаме да правим нещо друго, дори когато другите хора около нас се забавляват. Когато стане въпрос за такива жертви, повечето хора се отказват. Затова много малък процент от хората успяват да се достигнат върха на форекс или в избраното от тях поприще.

Как да разработим това толкова ценно качество и да го приложим на форекс пазара?

Най-напред трябва да разберем, че има разлика между дисциплина и отдаденост, когато става въпрос за форекс. Дисциплината се поражда на база на дадено желание. Най-често на база на желанието да успеем. Както казахме, за да успеем на форекс, трябва постоянство, трябва отдаденост и действие. Отдадеността трябва да е към процеса ни на форекс търговия. Трябва да продължаваме да го правим ден след ден, да се усъвършенстваме. Следователно само желание за успех не е достатъчно, защото ни трябва дългосрочна стратегия, а желанията са по краткосрочно ориентирани.

Много автори са писали за това как да развием дисциплина и преданост към трейдърския процес. Според Van Tharp, за да развием дисциплина трябва да следваме следните стъпки:

  1. Представете си мечтания си живот – на тази стъпка си представете всичко, за което мечтаете в различни области на живота като финанси, форекс търговия, кариера, взаимоотношения, места, които искате да посетите и т.н.
  2. Помислете защо желаете да имате това нещо (защо искате да успеете на форекс). Не сте направили тази стъпка, докато животът, за който мечтаете, не стане толкова желан, че нямате търпение да направите каквото е нужно, за да го постигнете.
  3.  Определете какво трябва да направите тази година, за да се приближите към мечтания си живот. Тези годишни цели трябва да бъдат вълнуващи и наистина да се чувствате мотивирани да ги постигнете.
  4. Разделете годишните цели на месечни. Помислете какво трябва да направите този месец, за да постигнете годишната цел и да се приближете с още една стъпка към желания живот.

Вижте всички подробности на сайта на Van Tharp.

Извода, който можем да направим е, че за да развием дисциплина на форекс или в която и да е област, трябва да направим прехода от чистото желание за успех към осъзнаване на нашите желания, ценности, цели и действия. Ние сме склонни на постоянство и действия на форекс пазара, когато са в синхрон с нашите цели и съкровени желания.

А Вие какво качество искате да развиете, за да успеете на форекс? Може да гласувате в анкетата в нашата група във Фейсбук.

Разгадайте нашите условия за форекс търговия, отворете реална сметка и се възползвайте от възможностите на форекс пазара.

Получете следващата ни статия директно в пощата си, като се абонирате за рубриката “Тема на деня”!

buton_abonirajte-se

*Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и  на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност)  на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.

*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в  образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.