Акция на Медийна Компания от Хонг Конг се Покачи с 2350%

akciya-na-Next-Digital-pokachvane-s-2350-procenta-za-2-dni

За последните 2 дни акцията на компанията Next Digital се покачи с около 2350 процента след редица драматични събития. Next Digital е базирана в Хонг Конг медийна група. Причина за покачването на акцията е ареста на основателя и председател на компанията Jimmy Lai. Той е арестуван след приемането на нов закон за национална сигурност. Обвинен е, че е действал срещу Китай и е опитвал да раздели Хонг Конг от Китай, за да постигне свобода на словото, според Global Times. 

Обикновено, след такива събития като арест на основател на компания, цената на акцията на компанията пада. Какво всъщност води до това огромно покачване на цената на акцията?

Вероятно знаете, че в Хонг Конг има протести срещу властта на континентален Китай. 

През последния уикенд хиляди хора са протестирали срещу новоприетия закон за национална сигурност.  Според протестиращи, новия закон слага край на „относителната независимост на града“.  Полицията е използвала водни струи и сълзотворен газ срещу протестиращите по данни на „Ройтерс“. 

Според АФП, китайският външен министър настоява закона да бъде приложен веднага. 

След ареста на Jimmy Lai протестиращите решават да го подкрепят по необичаен начин. Те започват да купуват акцията на компанията. Тази подкрепа довежда до огромния ръст от 2350% за една акция. 

akciya-na-Next-Digital-pokachvane-s-2350-procenta-grafika-5-godini

Източник: Interactive Brokers

Ето представянето на акцията на дневна графика и на петнадесет минутна графика:

akciya-na-Next-Digital-pokachvane-s-2350-procenta

Източник: Interactive Brokers

Както виждате цената на акцията се покачва от 0.08 и достига най-висока стойност от 1.96 хонконгски долара (HKD). След това се забелязва спад до 1.10 HKD. Вероятно някои пазарни участници са решили да капитализират натрупаната печалба, което е напълно нормално след такъв ръст. 

Подобен ръст се среща рядко, но не е изключение на пазара на акции. Казано с други думи цената на акцията на Next Digital се е покачила цели 23 пъти. Ако хипотетично сме инвестирали 1 000 долара в тази компания и сме успели да продаден на най-високата цена това прави 23 000 долара. Не лоша печалба за два дни, а?

Дори ако сме купили акцията на по-късно пак можем да се възползваме от подобен огромен ръст. 

Как можем да се възползваме от подобни ръстове при акциите в платформата на Interactive Brokers?

За целта можем да използваме advanced market scanner. Отваряме инсталационната версия на платформата Trader WorkStation. Отиваме на File – New Window – Scanners – Advanced market scanner. 

В новия прозорец избираме акции от кой регион искаме да следим и задаваме някакво правило. В нашия случай това правило може да е определен процент ръст. 

advance-scanner-interactive-brokers-instrument-v-platformata-trader-workstation

Когато условието бъде изпълнено ще получим известие за акции, които отговарят на това условие. Така няма да пропуснем подобни ръстове. Важно е да се отбележи, че трябва да имаме план за инвестиране и търговия с акции, който да ръководи по-нататъшните ни действия.

Ако искате да научите повече как да инвестирате в акции запишете се на нашия Онлайн Курс “Инвестиране в Акции за Начинаещи“. Курсът започва на 02.09.2020, местата са ограничени до първите 30 човека.

Ако искате да се възползвате от подобни ръстове на пазара на акции отворете реална сметка за търговия тук.

Получете следващата ни статия директно в пощата си, като се абонирате за рубриката “Тема на деня”!

buton_abonirajte-se

*Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и  на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност)  на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.

*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в  образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.