Убежденията ни за Парите ли ни Правят Бедни?

muj-broi-parite-v-portmoneto-si

Защо едни хора забогатяват, а други въпреки старанието си не? Защо на едни хора им се получава много по-лесно отколкото на други? Каква е причината? Дали причината не е в начина ни на мислене, защото то поражда действията ни. Ако е така, мислят ли богатите за парите по различен начин и какво пречи на останалите хора да постигнат пълния си потенциал?

Ако сте чели книги като „Богат татко беден татко“ вече сте наясно, че има разлика в начина на мислене на богатите и останалите хора. В основата на тази разлика е какво мислим за успеха и парите.  Богатите хора мислят по един начин за парите от останалите хора. Това, че осъзнаваме тази разлика не помага. Причината за тази разлика е в нашите убеждения за парите и успеха. Казано с други думи нашите убеждения за парите ни помагат или пречат да постигнем успех. Какво би постигнал човек който вярва, че „ на света има оскъдни ресурси и няма пари за всички“ и друг човек който вярва, че „ в света има изобилие, а не липса и оскъдица“. Тези техни убеждения ще доведат до съвсем различен резултат. Сега е важно да разберем, че убежденията ни за парите се проявят във всяка една област в която са замесени пари. Убежденията ни за парите влияят върху кариерата ни, бизнеса ни, търговията и инвестирането на финансовите пазари. Какво всъщност е убеждение?

Какво е убеждение?

Убеждение е всичко, в което вярваме. Всяко наше действие или дума е плод на нашите убеждения. Ние формираме нашите убеждения през целия си живот, но най-вече в детските си години. Много често източник на убежденията ни са нашите родители или хора, които са ни отгледали. Трябва да запомним, че щом приемем дадено убеждение и то стане част от нас то започва да действа автоматично на по-дълбоко ниво.  Можем да имаме убеждения, които дори не съзнаваме или сме забравили, но те продължават да действат. Например, убеждението „богатите хора са лоши“ може да е придобито от родителите ни, те да са го придобили от своите родители. Това убеждение ще ни пречи да забогатеем, защото никой не иска да е лош. Към това убеждение можем да приравним и производните му „Богатите са корумпирани“, „Богатите са мафиоти“ и т.н. Ако имате тези убеждения вероятно сте напипали източника на проблема. Запомнете, че едно убеждение или го имаме или не. Няма средно положение. 

Пример за друго вредно убеждение е, че „борсата е казино“.  Ако го имаме това ще ни кара да не учим и да не се развиваме като инвеститори и като трейдъри, защото ще разчитаме единствено на късмета. Така подкопаваме успеха си. Сега да помислим как би се развивал човек, който е убеден, че „инвестирането и трейдинга са като всяка друга професия и изискват знания и опит“. Такъв човек би положил старание да се учи и развива, за да успее.

Как да установим дали имаме дадено убеждение?

Най-добрия начин е да го кажем на глас и да помислим дали това, което сме казали,  е истина и дали вярваме в него. Ако имаме дори леки съмнения или мислим, че някога сме вярвали в него, значи имаме това убеждение. Може на интелектуално ниво осъзнаваме, че дадено убеждение не е истина, но то да продължава да действа докато не го променим. 

Да направим списък с убежденията си за парите

muj-pravi-spisuk-na-ubezhdeniyata-si-za-parite

За да си гарантираме по-добро бъдеще трябва да действаме сега. За целта трябва да направим списък с нашите убеждения за парите. Този списък трябва да включва всичко, което мислим за парите, богатите хора и богатството. След това трябва да установим кои убеждения от този списък са полезни или не. Полезни са тези убеждения, които помагат на нас и на другите хора. 

Ако дадено убеждение ни кара да се чувстваме зле значи не е полезно. 

Целта ни е да запазим полезните убеждения и да променим вредните.

Как да променим вредно убеждение?

Ако има натрупана негативна енергия в убеждението, трябва първо да освободим тази негативна енергия. Например, ако убеждението ни кара да изпитваме гняв, яд, неприязън, страх и други негативни емоции трябва първо да освободим тези емоции чрез метода Седона

След това просто трябва да  приемем  друго убеждение, което е по-подходящо. Например, вместо „богатите са лоши“ лесно можем да приемем убеждението „дали човек е добър или лош не се определя от богатството, а от постъпките му“. 

 След като променим всички негативни убеждения за парите ще ни е много по-лесно да предприемем правилните действия без да се саботираме. 

Кога сме свършили добра работа?

Когато започнем да виждаме и вярваме, че има изобилие в света, започнем да възприемаме изобилието, парите и богатството като нещо естествено.  Също свършили сме добра работа, когато не таим никаква неприязън към богатите хора.

Как това влияе върху търговията и инвестирането на световните финансови пазари?

Световните финансови пазари са създали много богати хора. Затова промяната на неработещи убеждения за парите помага на трейдърите и инвеститорите да стъпят на пътя на успеха. 

Ако искате да успеете на световните финансови пазари разгледайте нашето предложение за търговия и инвестиране в реални акции. Когато решите  отворете реална сметка. Реалната сметка дава достъп до покупка на акции като Tesla, Amazon и Apple, като ставате реален собственик на акциите. Чрез платформата TraderWorkstation можете да инвестирате в тези (и много други компании) с най-ниските комисиони в България. Разберете повече за условията ни тук.

Получете следващата ни статия директно в пощата си, като се абонирате за рубриката “Тема на деня”!

buton_abonirajte-se

Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и  на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност)  на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.

*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в  образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.