Каква е Перспективата пред EUR/USD?

perspektiva-pred-eur-usdНай-търгуваната валутна двойка в света записа спад от 300 пипа в периода 16-18.06.2021. Както се вижда от дневната графика от тогава търговията при EUR/USD е в странично движение. В тази ситуация форекс трейдърите скалпират или казано с други думи прибират печалбите бързо. Какво предстои за EUR/USD?

eurusd daily-karollbroker-metatrader4

Гледайки ценовото движение забелязваме, че то е с типичните за странично движение характеристики като застъпване на отделни движения, множество горни и долни сенки, липса на последователни бичи или мечи свещи. Ето защо една от възможностите е да се формира широко странично движение, очертано с двете хоризонтални линии на графиката. При такъв тип движения цената се колебае между тези нива. Те служат за подкрепа и съпротива. Пробив и задържане на цената над червената линия ще покаже, че покачването продължава. 

Спад под зелената линия ще покаже, че корекцията ще е по-дълбока.

Какво ни показва седмичната графика на валутната двойка?

От седмичната графика на EUR/USD много ясно се вижда, че цената прави по-нисък връх (маркиран с червена стрелка). Също доста ясно се забелязва дивергенцията с индикатора MACD.eurusd weekly-karollbroker-metatrader4

Това подсказва, че биковете при EUR/USD губят силата си. В такива ситуации много често бива тествано последното важно дъно при покачването. В случая последното важно дъно е маркирано с по-ниската зелена линия. Тя е на цена 1.1617. Ако цената намери подкрепа на него страничното движение ще остане в сила. От друга гледна точка, спад под това ниво ще покаже, че мечките надделяват и корекцията ще е по-дълбока.

Както винаги на пазара има много неизвестни и никога няма гаранция, че дадено движение ще се случи. 

Какво ни показва едночасовата графика на валутната двойка EUR/USD?eurusd 1 h-karollbroker-metatrader4

Ако разгледаме едночасова графика на валутната двойка веднага ще установим, че имаме движение в рейндж. Това движение е маркирано със син правоъгълник. Този рейндж е пробит низходящо. При успешен пробив на рейндж много често цената изминава разстояние, което е равно на ширината на рейнджа. В този случай движенията са равни при по-ниско разположената зелена линия. Не трябва да пропускаме, че към момента това низходящо движение е слабо и се осъществява в низходящ канал. 

Новини могат да раздвижат EUR/USD

Четвъртък от 10:00 часа българско време има реч на президента на европейската централна банка. На нея може да има важни подробности за паричната политика на централната банка. Например, ще бъде интересно да научим дали ще има промяна при програмата за изкупуване  на облигации. Такива предложения бяха направени от членове на европейската централна банка които са привържениците на по-строга фискална политика.

Петък 15:30 час българско време ще излезе NFP доклада за пазара на труда в САЩ. Очаква се новосъздадените работни места да достигнат 700 хиляди, а безработицата да падне до 5.6%.

И двете споменати събития традиционно предизвикват по-висока волатилност при валутната двойка.

ТъргувайтеEUR/USD при най-добрите условия чрез реална сметка  в Карол. Карол е лицензиран инвестиционен посредник с над 25 години пазарна история. 

Получете следващата ни статия директно в пощата си, като се абонирате за рубриката “Тема на деня”!

buton_abonirajte-se

*Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и  на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност)  на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.

*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в  образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.