Най-добре представящите се активи и фонд мениджъри за първата половина на 2020

investitor-preglejda-nay-dobri-aktivi-i-fond-menidzhuri-za-purvata-polovina-na-2020

Първата половина от годината изтече. Периодът се характеризираше с висока волатилност при голям брой активи. Широкият индекс S&P 500 отбелязва спад от -3.64%.  Не трябва да забравяме, че за първото шестмесечие индексът отбеляза спад от -33.92% преди да започне да се възстановява.

Интересно е как се справят другите индекси, индивидуални акции, фючърси. Също така ще погледнем кои са най-добре представящите се фонд мениджъри за шестмесечието.

Топ печеливши и губещи на пазара на фючърси

top-pechelivshi-i-gubeshti-na-pazara-na-futures

Източник: https://finviz.com/

От горната графика забелязваме, че при фючърсите за първите шест месеца на 2020 най-добре се представят „индексът на страха“ VIX, който нараства със 102.74%. Това е разбираемо предвид спада, който имахме в средата на разглеждания период.

Също добро представяне имаме при Orange juice (29.12%) и NASDAQ 100 (+17.70%). NASDAQ 100 водеше ръста при основните индекси, изпреварвайки S&P500 и DJIA.

В дъното на тази класация откриваме петролните продукти Crude Oil (-34. 34%), Crude Oil Brent (-35.82%) Heating Oil (-40.16%). Този спад показва, че цените на петролните продукти все още не са се възстановили от изненадващия спад през април.

Представяне на няколко топ акции за шестмесечието

Нека да разгледаме и най-добре представящите се топ акции!

grafika-s-top-akcii-za-poslednoto-shestmesechie

Източник: https://www.tradingview.com/

От таблицата виждаме, че Амазон (AMZN) отбелязва ръст от  55.79% за първото шестмесечие на годината. Нелош резултат, нали? Друга компания със съществен ръст е Майкрософт (MSFT), която отбелязва ръст от 29.80%.  Тези ръстове показват, че не е нужно да чакаме голям спад, за да купим изгодно дадена акция, защото винаги има компании с добро покачване.  Винаги има акции, които са по-слабо чувствителни към сътресенията в икономиката.

Ако искате да научите повече за това как да изберем акции, запишете се на нашия „Курс за инвестиране в акции за начинаещи“.

Ако вече имате познания или не искате да пропускате подобни ръстове, кандидатствайте за реална сметка в Interactive Brokers тук. Interactive Brokers са един от най-големите брокери в света и предлагат търговия с реални акции. Научете повече тук.

Как се представят отделните сектори на американската икономика 

Нека да разгледаме как се представят отделните сектори на американската икономика за полугодието.

grafika-s-predstavyane-na-amerikanski-sektori-za-purvata-polovina-ot-godinata

Източник: https://finviz.com/

От горната класация виждаме, че най-голям ръст имаме при технологичния сектор. Това не трябва да ни учудва, предвид ръста на NASDAQ 100 и отделни технологични акции.

В дъното откриваме финансовия и енергийния сектор, които определено изпитват трудности през разглеждания период.

Топ 10 на най-добре представящите се фонд мениджъри

top-10-nay-dobre-spravyashti-se-futeres-za-purvata-polovina-ot-godinata

Източкик: https://www.gurufocus.com/new_index/

От горната таблица виждаме, че на първо място е Steve Mandel, като той постига ръст от 51.82% за шестмесечието.

David Tepper и George Soros реализират съответно 22.64% и 16.94%. John Paulson е на 10 място, като ръстът от 14.82% е много по-добър от ръста на S&P500 за същия период.

Ако искате да инвестирате в акции, фючърси, облигации, ETF и да имате достъп до над 120 борси, ако все още не сте се възползвали от инвестирането на световните финансови пазари, открийте реална сметка за търговия в Interactive Brokers сега.

Получете следващата ни статия директно в пощата си, като се абонирате за рубриката “Тема на деня”!

buton_abonirajte-se

 

*Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и  на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност)  на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.

*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в  образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.