Как се печели от акции?

kak-se-pecheli-ot-akcii

Вероятно знаете, че едни от най-богатите хора в света са натрупали своето богатство от печалби от акции. И докато на Запад е нормално всеки да инвестира и печели от акции, в България тази огромна машина за производство на милионери остава скрита за хората.    

Всъщност, много хора в България не знаят, че могат евтино, бързо и сигурно да инвестират в реални американски акции, на които стават реални собственици, на цени от… 2.00$, но за това след малко.

Какво е акция?

Акция е ценна книга, която е носител на право на собственост върху капитал. С други думи, купувайки акция имаме дял в компанията, на която е акцията. Печели се от акции, когато след като сме ги купили, цената им се повишава! Също така от акции се печели, когато компанията изплати дивидент (паричен поток, генериран от разпределение на печалбата между собствениците на дадена компания).

Колко се печели от акции?

pechalba-ot-investirane-v-akcii

Само за миналата година инвеститорите в акциите на Apple  са спечелили 86.16%! Това значи, че инвестирани 10 000 долара в началото на годината ще станат 18 616%.

Ето каква печалба дава тази акция за годините след финансовата криза:

2019

86.16%
2018 -6.79%
2017  46.11%
2016 10.03%
2015 -4.64%
2014 37.72%
2013 5.42%
2012 31.40%
2011 25.56%
2010 53.07%
2009 146.90%

За този период печалбата от акцията на Apple е над 400.00%. Сами можете да пресметнете при инвестиране на 10 000 долара каква е печалбата от акцията.

Може да се печели и от продажба на акции, но в по-голяма част от времето цената на водещите акции се покачва. Погледнато дългосрочно, при инвестиция за период от десет и повече години, е по-вероятно да има покачване и от покупка на акции да се печели повече.

Какво трябва да знаем преди да инвестираме в акции?

Преди да започнем да инвестираме и печелим от акции, трябва да знаем, че да се печели е само едната страна на монетата. Периодично пазарът на акции поевтинява. Това значи, че можем да направим както печалба, така и загуба. 

Друго важно нещо  е, че търговията се извършва през брокер. Брокерът ни дава достъп до пазара на акции. Много е важно да разберем дали брокерът предлага инвестиране в реални акции или в CFD (ДЗР) върху акции. Чрез CFD върху акция не ставате реален собственик на акцията и имате по-големи разходи, които се трупат ежедневно. При CFD върху акции имате ливъридж. Той Ви дава възможността да търгувате с повече пари отколкото имате. Ливъриджът може да увеличи печалбата от акцията, но може да увеличи и загубата. Много хора подценяват този момент, както и допълнителните разходи. 

Затова е добре да инвестираме в реални акции. Замислете се дали Бъфет или другите големи инвеститори купуват акции на ливъридж или реални акции. Естествено, че купуват реални акции. Чрез Карол може да инвестирате в реални акции в един от най-големите световни брокери, но за това след малко!

Друго много важно нещо е да внимавате с брокери измамници, които не са регулирани! Проверявайте дали са регулирани в страниците на съответния регулаторен орган. За България това е КФН, за САЩ е SEC, а за Великобритания  FC А.

Брокерите изманици обикновено не са регулирани или са регистрирани на някой екзотичен остров. Брокерите измамници обикновено звънят по телефона и обещават невероятни печалби от акции. Не забравяйте, че никоя печалба от акции не е гарантирана!


Ако желаете да получите успешен старт в инвестирането, станете част от новата ни група за онлайн курса „Инвестиране в Акции за Начинаещи“.  По време на обучението ще наблегнем на теми като борсовия механизъм за покупко-продажба, прогнози и пазарни очаквания, методи за оценка на акция и много други.

Курсът започва на 01.06. (понеделник) и местата са ограничени!

 

Научете повече за курса бутон


Как да инвестирате в реални акции в 4 лесни стъпки!

chovek-vodi-zapiski-kakvo-tryabva-da-znae-predi-da-investira-v-akcii

Стъпка 1: Трябва да откриете реална сметка за търговия с акции при регулиран брокер с добро име. В Карол може да сключите договор за откриване на сметка с един от най-големите брокери в света – Interactive Brokers! Интерактив Брокерс са най-добрият брокер в света за 2019 година според престижната класация на Barrons. Защитата на клиентски средства в  Interactive Brokers е до 500 000$. Чрез Interactive Brokers можете да инвестирате в реални акции! Такси за търговия и инвестиране в акции няма. Има комисионна, като тя е 0.01$ на акция, но най-малко 2.00$ за цялата сделка. Това са най-ниските комисионни за търговия с американски акции в България. Можете да откриете Вашата реална сметка за инвестиране в акции тук.

Стъпка 2: На посочения от Вас имейл ще получите линк, от който да започнете процеса по попълване на необходимата информация! От това видео ще научите всичко необходимо за попълването на документите.

Стъпка 3: След като откриването на сметка за търговия с акции е одобрено, имате 45-дневен срок да захраните средства по нея. Как да направите самото захранване може да научите от често задаваните въпроси- клипа в точка 14.

Стъпка 4: След като парите са пристигнали по сметката, е време да направите действителната покупка на реални акции! Как купите акции ще научите тук!

Интересно заключение, което можем да направим относно печалбата от акции е, че тя идва при подготвените. Естествено, че откриване на сметка не означава автоматично печалба от акции, но е първата необходима стъпка, ако искаме да печелим от акции.

Уорън Бъфет казва че печеленето от акции е процес, при който търпеливите прибират парите на нетърпеливите! Бих добавил, че други важни качества, за да печелите от акции, са аналитичност, кураж и последователност.

Отворете реална сметка сега, докажете че имате нужните качества да печелите от търговия с акции и да влезете в клуба на забогателите от акции! Разберете повече за условията ни тук.

 

*Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и  на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност)  на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.

*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в  образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.