Как Да Изберем Акции в Interactive Brokers?

Чудили ли сте се какви акции да купите? Не би ли било чудесно да имате инструмент, с който да може да видите всички акции на NYSE които са над 50 периодна екпоненциална пълзяща средна или които имат най-висок рейтинг от анализаторите?

Скенер за акции?

Скенерът за акции е софтуер, който е разработен да търси акции, като използва определени критерии. 

Скенерът за акции е подходящ  за инвеститори, защото бързо и лесно могат да намерят акции, които отговарят на критериите им за инвестиране. Тези критерии могат да бъдат най-различни, дори компании, които спазват в най-голяма степен човешките права или екологичните норми.

Дей трейдърите също могат да използват скенера за акции, за да генерират лист от   компании, които са подходящи за определена стратегия за търговия. Така те имат кратък списък и могат да автоматизират работата си.  Това им спестява дълго проучване на всяка отделна компания.

Какво представяла вградения скенер за акции в Interactive Brokers?

В Trader Workstation има вграден скенер. Отидете на Analytical tools – Advanced Market Scanner и готово. С буквално с две кликвания на мишката имате на разположение мощен инструмент за търсене на акции, ETF и облигации по предварително зададени критерии.

 

stock-scanner-analytical-tools-computer

 

В лявата част ще видите поле, от което може да изберете вида на инструмента. Тук може да изберете между американски акции, европейски акции и ETF,  фючърси, индекси и много други. Обърнете внимание, че когато смените вида инструменти, се променят и следващите менюта.

Да кажем, че сме маркирали американски акции в първото поле. Следващото поле е местоположение на инструментите, в които ще инвестираме. В него избираме от коя борса да са акциите. В следващото поле може да изберем филтър. По подразбиране са дадени по-голям и по-малък от дадена стойност. Но можем добави допълнителни филтри от полето add filter. 

Как да добавим критерии за търсене на дадена акция?

В полето add filter можем да зададем избран от нас критерии за търсене на дадени акции.  Това поле дава най-голям избор, защото може да задаваме различни параметри на търсенето. Можем да изберем акции на компании, които спазват човешките права, продуктите им са с грижа за природата или може да подберем някакъв технически параметър например акции на компании, чиято цена е над 20 периодна експоненциална пълзяща средна. Можем да селектираме филтър, който да ни дава средни ценови таргет според анализаторите.

 

stock-scanner-gairners-computer-online

 

За улеснение в най-дясното поле можем да изберем някакъв популярен параметър. Например, топ печеливши или топ губещи компании. Изпробвайте полето и ще видите, че от него бързо може да зададем желания параметър. Да речем, акции, които са на 26 седмичен връх или дъно.

Ще се ъпдейтва ли списъка ни с акции през деня?

Друго важно нещо е да е да маркираме полето Auto refresh. Вижте къде се намира от следващата снимка.

 

stock-scanner-computer-online

 

Това позволява списъкът с акции, които сме генерирали да се обновява автоматично. Така можем да сме в крак с промените, които се случват през деня.

За да работи този скенер за акции, трябва да сте абонирани за реални данни от съответните борси. Възползвайте се от разнообразието от инструменти за инвестиране, което предлагаме в партньорство с Interactive Brokers като откриете реална сметка.

Получете следващата ни статия директно в пощата си, като се абонирате за рубриката “Тема на деня”!

buton_abonirajte-se

*Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и  на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност)  на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.

*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в  образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.