Най-важните 6 Причини да Търгуваме на Форекс Пазара!

muj-turguvasht-na-forex-pazara

Знаете ли, че всички търгуващи и инвестиращи на световните финансови пазари, са форекс трейдъри? Причина е, че какъвто и инструмент да искате да купите, първо трябва да имате валута, с която да го купите. Тази статия е за всички форекс трейдъри, които искат да знаят какви са предимствата на форекс пазара. Нека да ги разгледаме!

На форекс пазара се търгуват валутите на различните страни. Както казахме, всяка сделка на световните финансови пазари минава индиректно през форекс пазара. Форекс пазарът е нещо като кръвоносната система на световната икономика. Това е най-големият световен пазар по обем на търговията на ден. Форекс пазарът има своите особености. Нека да разгледаме тези особености, които са предимствата на форекс пазара.

Форекс пазарът не затваря през седмицата

Форекс пазарът е отворен двадесет и четири часа, пет дни в седмицата. Ето защо цените на инструментите на форекс пазара се движат без да прави големи гапове (разлика в цената на затваряне между предходния период и цената на отваряне на следващия период). Най-често гаповете на форекс са при прехода от една седмица в друга, защото през уикенда пазарът е затворен. Когато няма големи гапове, трейдърите могат по-добре да управляват риска и да са по-спокойни. Поръчките, които слагате, включително стоповете, много рядко ще бъдат изпълнени на по-лошо ниво. Това е голям плюс, защото винаги можете да определите параметрите на дадената сделка.

Движенията на форекс пазара са плавни

Често срещано е движенията при повечето валутни двойки на форекс пазара да са около един процент. Това прави движенията на форекс по-плавни.  При пазара на акции  може да имаме движения от порядъка на 10.00%. Ето защо форекс пазарът е по-подходящ за начинаещи трейдъри, които по-лесно ще търгуват при по-бавно движещ се пазар. Търгувайте в реални условия без риск от загуба, като отворите безплатна демо сметка от тук.

Разходите за търговия на форекс пазара са ниски

На форекс пазара обикновено няма комисионни, както е при пазара на акции. При форекс пазара основният разход е под формата на спред (разликата между курс купува и курс продава). Спредовете са малки в сравнение с потенциалните движения. Например, в Карол типичният спред при евро-долар е 0,5 пипа. Ниските разходи правят форекс пазара атрактивен за много трейдъри, както и за по-често търгуване.

Разгледайте условията ни с безплатна демо сметка, без риск!

На форекс можете да откриете сметка с минимални суми

klient-i-broker-skluchvat-dogovor

На Форекс пазара може да търгуваме с много по-малко средства отколкото на пазара на акции или фючърси. Ето защо форекс е подходящ за хора, които имат по-скромни възможности или искат да  се научат да търгуват без да рискуват голяма сума. Въпреки че често може да открием сметка със суми от стотина долара, по-добрият вариант е да заделим минимум 1 000 долара. Причината е, че с по-малка сума, да кажем 100 долара, няма да може да управляваме риска,  който поемаме във всяка една сделка. В Карол, предлагаме едни от най-добрите условия за форекс търговия! Разберете повече за тях тук.

Висока ликвидност

Форекс пазарът е най-големият финансов пазар по обем на сделките. Всекидневно на форекс се търгуват трилиони долари. През 2016 година средният дневен обем на форекс пазара е бил над 5.1 трилиона долара. За сравнение при пазара на акции, обемът на ден в целия свят за 2016 е бил 84 милиарда долара. Това предимство на форекс пазара води до безпроблемно откриване и закриване на позиции без това да предизвика негативно изменение на цената. Казано с други думи, винаги може да намерите срещна страна по сделката.

Многообразие от лесно достъпна информация

Форекс пазарът е изключително популярен. Затова може да намерите много безплатна информация за него. Обикновено информацията е за начинаещи. Ако в един момент решите да увеличите своите знания за форекс пазара, може да се запишете за нашите курсове.

Получете следващата ни статия директно в пощата си, като се абонирате за рубриката “Тема на деня”!

buton_abonirajte-se

*Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и  на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност)  на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.

*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в  образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.