Футболни Милиони

Седем милиарда чифта очи са вперили поглед в малка държава от Близкия изток. Светът е футбол, а футболът е пари. Катар изхарчи почти четвърт трилион за организацията на Световното първенство. Трансферните суми на футболистите от години достигат стотици милиони и все по-мащабните цифри във футбола са тенденция. Според Transfermarkt.com Kylian Mbappé повишава стойността си с 80 милиона в следствие на световното през 2018 в Русия, където Франция става световен шампион.

Как да участваме?

Футболистите (договорите с отбора) могат да се разглеждат и като актив за футболните клубове. Новоизгряла звезда на Световното първенство може да донесе много приходи за своя отбор под формата спонсорства, ТВ права, продажба на фланелки и други. Също, стойността на самия футболист най-вероятно ще се повиши и отборът може да реализира печалба продавайки го на друг клуб.

Тук Ви представяме публично търгуваните отбори с техните футболисти участващи на Световното. Ще намерите и страната за която се състезават, позицията на която играят и тяхната възраст.

Логично е да очакваме по-голяма динамика при по-младите футболисти (под 26 години). Ако нашата теза за покупката на акции на даден отбор стъпва върху печалби в следствие на доброто представяне на техен футболист по време на Мондиала, то ние трябва да съобразим дали отборът не е пред друго важно събитие (смяна на собственост/ръководство, несъстоятелност, законови проблеми и други).

Също, трябва да погледнем в детайли договора на съответния футболист с неговия отбор (ниска клауза за откупуване, срок на договора, неустойки).

Може би е разумно да видим и политиката на клуба. Някой отбори имат практиката да създават „звезди“ и след това да ги продадат.

Получете следващата ни статия директно в пощата си, като се абонирате за рубриката “Тема на деня”!buton_abonirajte-se

*Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност) на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати.
*Търговията на финансовите пазари с валути, договори за разлика и други инвестиционни инструменти се съпровожда от висока степен на риск и често има спекулативен характер. В следствие на търговията на тези пазари може да се постигнат както големи печалби, така и големи загуби, като в някои случаи е възможно загубите да надвишават размера на внесените от клиента средства. Инвестиционните решения се взимат самостоятелно от клиента и той носи пълна отговорност за тях. ИП Карол не носи отговорност за загубите или вредите, причинени от тези клиентски решения, базирани или не на информация в образователните материали на компанията. Всички анализи, коментари, мнения или друга информация в тази статия имат информативен характер и не представляват препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.