“Trading Chaos” на Bill Williams

trading-chaos-Bill-Williams-book-ot-bibliotekata-na-karoll

Днес в рубриката “От библиотеката” на Вашето внимание представям книгата на Bill Williams озаглавена Trading Chaos .

Bill е дългогодишен трейдър с успешна кариера, солидна банкова сметка и световно призната репутация. Заглавието предизвиква подсъзнателна асоциация с хаос, но това впечатление бързо се разсейва, след като прочетете първите шест глави на книгата, които увлекателно ви въвеждат в концепцията на автора за Пазара и трейдинга. Там ще намерите основният акцент, който за пореден път отразява важността на вашите виждания. С други думи „Пазарът е това, което мислите, че е“, казва авторът и обяснява как всеки наблюдател „вижда“ пазарът през призмата на собствената си психология. Въпреки, че психологията заема все повече място, както на нашия сайт така и навсякъде, където резултатите са важни, има неразбиране от трейдърската аудитория на това понятие. Какво всъщност означава да виждаш Пазара и живота си през призмата на собственото си съзнание? Какво е съзнание, кое го дефинира, кое дефинира вижданията? Въпроси, до които авторът се е докоснал от позицията на наблюдател на собственото си съществуване. Именно от тази позиция той споделя и конкретни практически съвети за това как да осъзнавате ограничаващите виждания за Пазара и живота и да ги трансформирате в успех. Williams, освен тредйдър е и дипломиран психолог, което е ключово за неговият безпрецедентен успех и отразява важността на твърдението за трейдинга като Средство за себепознание.

Във втората половина на книгата автора ни въвежда в конкретни стратегии за търговия генерирали неговите печалби през впечатляващите 55 години опит на пазара. Тези стратегии включват индикатори разработени на базата на теорията на хаоса, която според автора включва и вълновата теория на Elliot, фракталната геометрия на Mandelbrot и не на последно място квантовата механика. Комбинацията от тези концепции и базираните на тях индикатори са резултат от уникалният подход  на Williams и са гаранция за успех в трейдинга. Не на последно място книгата е богато илюстрирана и дава възможност за визуално вникване в идеите на автора. Горещо препоръчвам този текст със специално внимание към първите глави, които не случайно заемат  челна позиция в книгата. Ще завърша цитирайки автора:

Trading is an Inside Job, трейдингът е средство за себепознание и себеусъвършенстване, което може да ви изведе до неподозирани висоти и да трансформира съществуването ви.

Полезни връзки:

Бъдете първите, които научават за най-новото ни предложение, като се абонирате за рубриката “От Библиотеката”!

buton_abonirajte-se

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.