Лицата на Карол – Йордан Калоянчев

В рубриката „Лицата на Карол“ ви представяме хората, които стоят зад финансова група Карол, и какво точно работят те, какво обичат да правят в свободното си време и още нещо…

Днес в едно специално интервю ще ви срещнем с най-екстремния дилър в инвестиционен посредник Карол, който обича пред клиенти да разбива мита за Дядо Коледа. В следващите редове на нашите въпроси отговори Йордан Калоянчев.

me1
Разкажи ни малко повече за твоята работа в Карол. С какво точно се занимаваш и какви са твоите задачи?

В Карол имам удоволствието да работя на позиция, за която винаги съм мечтал – дилър на международните финансови пазари. Обичам професията си, защото на пазарите никога не може да ти доскучае. А и противно на това, което някои биха предположили, да си дилър не означава само да следиш пазарите и от време на време да правиш по някоя сделка с акции. В Карол имам удоволствието да водя много обучения, да създавам образователни материали и като цяло да помагам за успеха на нашите трейдъри. Това е много важно за мен и прави работата ми отговорна и вълнуваща.

Какво обичаш да правиш в свободното си време? Разкажи ни за твоето хоби, коя е твоята страст извън работата ти?

На първо място се старая да уча и да се развивам. Харесва ми без сериозен повод да чета и гледам научнопопулярни филми в най-различни области – най-вече по физика, география и екология. Истински запален съм и по личностното развитие. За щастие, тук успявам и да напредвам и с конкретни действия.

Друго хоби за мен е спортът. Около 6 години съм се занимавал сериозно с parkour / freerun. Заради високият риск от контузии обаче в последните 4 години единствено бягам за здраве. Все пак обмислям да се занимавам и със slackline или нещо друго ново за мен в най-скоро време.

Коя е любимата ти туристическа дестинация и защо? А кое е най-екзотичното място, където си пътувал?

Пътувал съм единствено в Европа, но нашият континент е доста колоритен. Конкретно по въпросите – любимата ми дестинация са Австрийските Алпи. Пред приятели се шегувам, че Австрия е най-любимата ми държава в целия свят. Най-екзотичното място, на което съм бил, може би е Албания. След 5-6 екскурзии до страни като Германия, Франция и Швейцария ми се стори доста екзотично още на границата да те посрещнат с хвърляне на камъни по автобуса.

Разкажи ни забавен момент от работата си в Карол…

Хората, които познават нашия екип, знаят, че една от нашите водещи ценности е честността. На едно обучение с колегата Димо Димов отново бяхме заложили основно на това. След като показахме на публиката как на forex пазара може да се спечелят много пари, в презентацията бяхме предвидили и примери за загуби. Изглежда малко бяхме прекалили и чак ми беше забавно да гледам как усмивките на всички от публиката замръзват и се заменят с едно чудновато изражение – микс от объркване и разбити мечти. Беше сякаш сме им казали, че Дядо Коледа не съществува. 🙂

Какво ще посъветваш читателите на блога на Карол за управлението на личните им финанси? Как да спестяват, къде да инвестират?

Ще посъветвам нашите читатели на първо място да се стараят да развиват себе си. Дори на магия да изберете най-най-добрия финансов продукт на света, ако самите вие не се образовате и развивате, парите ще изтекат през пръстите ви. Светът познава случаи на бедни хора, спечелили милиони от тотото, които обаче до 1-2 години харчат всичко и в крайна сметка се оказват дори още по-бедни от преди. Няма значение колко пари имате сега, стига да се подготвяте от рано за момента, в който бихте печелили повече. А и дори никога да не станете приказно богати – в най-лошия случай, един ден ще се събудите, осъзнавайки, че сте амбициозен и интересен човек, достоен за пример на децата си. Не знам колко пари струва това, но според мен определено би си заслужавало.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.