По какъв начин да удвоим парите си?

46225122 - side view of aggressive sportsman playing american football against black

Има много хора, които са избрали да инвестират спестяванията си на международните финансови пазари. Повечето от тях или инвестират сами, или са поверили парите си на човек, който има по-добри познания и професионален опит.  Целта на всички обаче е една и съща – да подобрят финансовото си състояние – за едни това означава да победят инфлацията при поемане на нисък риск, за други – текущ  доход от дивиденти всяка година, а за трети най-важното е доходността. Целта обаче винаги отнема време.

За да я осъществим успешно, понякога са нужни много години. Голяма част от хората са склонни да чакат търпеливо нарастването на своите спестявания, тъй като знаят, че дългосрочното инвестиране винаги води до добри резултати във времето.

Има обаче и една друга категория хора, които са „гладни“ за бърз успех. Те са по-нетърпеливи, не се страхуват парите им да са изложени на голям риск, защото знаят, че това е начин за бързо постигане на много висока доходност. Тези хора не искат да губят от собственото си време в чакане на това как ще се развият света, отделни компании – те искат да постигнат дългосрочните резултати, но за кратки периоди от време. Разпореждат се агресивно със спестяванията си, за да получат най-голяма възвръщаемост, която е възможно. Тази категория хора, без значение дали говорим за обикновени личности, които се доверяват на другиго, или за самостоятелни трейдъри, обикновено се опитва да удвоява дадена сума пари възможно най-бързо. Не всеки обаче има знанията и времето, за да постигне това начинание сам. Единственото общо между изброените по-горе, което със сигурност е на лице, е желанието.

Много често дори най-агресивните трейдъри доверяват част от парите си на по-опитен експерт, който участва в пазарните процеси вместо тях. Професионализмът и дисциплината, които се изграждат с годините, прекарани на финансовите пазари, са разликата между постигащите резултати и хората, които просто мечтаят за тях, но не успяват в практиката. Въпреки огромния риск от загуба на цялото капиталовложение, инвеститорът все пак има доверие, съдържащо се именно в точната преценка на човек, който е преживял  всякакви явления на финансовите пазари. Целевата доходност при агресивното търгуване е огромна, понякога дори може да отиде отвъд удвояване на инвеститорските пари за година. Но и рискът е огромен. Ето защо трябва да сме напълно подготвени за спецификите на този вид инвестиране и да сме наясно, че желаем да пробваме именно от него, инак шансът да изгубим всичките си спестявания е голям.

 

Ако тази статия ви е била интересна и искате да научите повече за това как можете да се борите за двуцифрени и трицифрени доходности на годишна база, вижте повече за услугата доверително управление на валутни портфейли

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.