Какво да очакваме от пазара на европейски акции?

Какво да очакваме от пазара на европейски акции? Близо ли сме до връх или тепърва предстоят двуцифрени проценти ръст? Какво се случва в Гърция и трябва ли да се страхуваме за стабилността на банковата й система? Тези и още много въпроси се разискват във видео анализа, който съм изготвил за вас.

Презентацията е от „Клуба на трейдъра“ от месец май 2015. За тези от вас, които не знаят – това е наша образователна инициатива за реални клиенти на международните пазари. Тя среща на едно място активно търгуващи трейдъри и брокери от  Карол и заедно обсъждаме актуални за пазарите теми, както и анализираме валутния и капиталовите пазари.

В анализа ще видите, че нещата не са еднозначни. От една страна имаме много позитивни настроения за Европа. Честно казано, тези настроения са подкрепени от не малко фундаментални фактори и могат да се определят като „основателни“. От друга страна обаче никой не иска да се окаже в ситуация, в която почти всички инвеститори вече са купили, а той тепърва заема своите дълги позиции. За щастие корекцията, която наблюдаваме от няколко седмици, позволява да се купи на поне малко по-разумни цени.

Едно от малкото неща, които хвърлят някаква сянка на съмнение за представянето на Европа, е кризата в Гърция. Надявам се докато този анализ стигне до вас, южната ни съседка да е постигнала споразумение за покриване поне на най-належащите си краткосрочни задължения. Това би успокоило допълнително пазарите, но както ще видите в анализа – проблемите в Гърция сякаш се изострят все повече, вместо да затихват.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.