Онлайн Курс „ Инвестиционни Възможности Породени от Геополитическите Движения”

online-kurs-upravlenie-na-geopoliticheski-riskove

Застрашително нарастващите геополитически рискове не могат да бъдат пренебрегнати от инвеститорите и все повече се налага да бъдат калкулирани от пазарите. Разумният анализ на съвременната геополитическа обстановка в глобален и регионален мащаб, както и управлението на основни геополитически рискове са ключови за успешните инвестиции в бъдещето.

Точно това ще се опитаме да Ви покажем в Онлайн Курса „Управление на геополитически рискове“. По време на курса, ще Ви запознаем със системен анализ на геополитически рискове в глобален и регионален мащаб. Курсът е подходящ за всички онези от Вас, които се интересуват от актуални геополитически и геоикономически събития и искат да научат за основни тенденции и сценарии в международните отношения, които да спомогнат инвестиционни решения свързани с крайно несигурната геополитическа обстановка.  

По време на лекциите, Панайот Пощов, който оглавява Международни пазари в Карол, ще представи как на практика да спечелим от геополитическите сценарии. 

Какво ще научите по време на Онлайн Курса „ Инвестиционни Възможности Породени от Геополитическите Движения”?

По време на 4,5 часовия курс ще научите едни от най-важните стъпки при разглеждането и анализирането на геополитически рискове, за да започнете да разбирате и успешно навигирате в настоящата, крайно несигурна геополитическа обстановка. Онлайн курсът ще се състои от следните лекции:

Лекция 1 – Въведение в геополитически рискове и глобалната система на международни отношения

• системен анализ на международните отношения
• системен анализ на геополитически рискове и тенденции
• примери

Лекция 2 – Новият европейски ред за сигурност и геополитически рискове

• войната в Украйна, геополитиката на Русия и другите актьори в Европа
• геополитически рискове и тенденции
• сценарии за бъдещето на европейския ред за сигурност
• примери

Лекция 3 – Студена война 2.0 и геополитически рискове

• Студена война 2.0 – нови географски терени на световно противопоставяне
• нови геополитически алианси и партньорства в света
• геополитически тенденции и сценарии
• примери

Кой ще бъде лектор на курса?

Велина Чакърова е директор на намиращия се във Виена Австрийски Институт за Европейска Политика и Политика на Сигурност (AIES) и член на експертния съвет на списание Defence Horizon в Австрия. Тя е инструктор в Института за реални рискове под ръководството на автора на бестселъри Насим Талеб и член на Консултативния съвет по стратегическа политика и политика за сигурност към Комисията по наука към Федералното министерство на отбраната на Австрия. Велина Чакърова се занимава с трансформацията на глобалната система и геостратегията на глобалните и регионалните актьори, а също и геополитика, геоикономика, рискове и сценарии. Тя има магистърска степен от Университета в Хайделберг, Германия, и бакалавърска степен от Университета за национално и световно стопанство, България.

В момента завършва докторската си дисертация на тема "Новата голяма игра в Източна Европа. Ролята на външните играчи в Украйна, Беларус и Азербайджан" във Виенския университет и пише книга на тема "Драконовата мечка - новият модус вивенди на координация между Китай и Русия".

По време на лекциите, Панайот Пощов, който оглавява Международни пазари в Карол, ще представи как на практика да спечелим от геополитическите сценарии. Панайот е работил е в Citigroup, Goldman Sachs и $2-милиарден университетски фонд, на чийто инвестиционен съвет е бил Уорън Бъфет, в САЩ, Англия и Хонг Конг. Завършил е Финанси в Cambridge University със стипендия, съзтезавайки се в отбор по гребанe, и Икономика в Америка с почести, където преподава висша математика на състуденти. Награден от борсата за най-висок резултат на изпит за инвестиционен консултант за 2021.

Кога ще се проведе Онлайн Курса „ Инвестиционни Възможности Породени от Геополитическите Движения” и каква е цената?

Всички места за последното издание на онлайн курса са заети. Следете сайта и фейсбук страницата ни, за да разберете кога ще се проведе следващото издание.

 

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж.

67.02% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик.
Помислете дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.