02 ноем. 2020

Широко „усмихнати“ опции - кратък анализ

sasht-izbori-washington-2020

„Ударното“ оздравяване на Trump от COVID от 8-ми октомври вероятно бе изтълкувано като поредния аргумент срещу спазване на мерките, отприщвайки нова вълна в САЩ.

Неслучайно S&P500 и още по-чувствителният към lockdown Dow Jones паднаха с над 8% през последните 3 седмици. Учудващото е, че технологичният NASDAQ, много от чийто компании печелят от lockdown, също изгуби около 8%.

Възможно е инвеститорите да се боят от данъчните закани на Biden, изказванията и на републиканци, и на демократи срещу големите tech компании или от размирици при оспорван изборен резултат.

Несигурността, силно изразена в пазара за опции (права за покупко-продажба на сигурна цена до или на определена дата), вероятно предоставя възможности за разумния инвеститор (не е препоръка за покупко-продажба,риск от загуба).

Разберете повече в краткия ни анализ със заглавие "Широко „усмихнати“ опции"!

КЪМ АНАЛИЗА!

 

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,53% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

 

Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, не е препоръка или съвет за сключване на сделки от Ваша страна и не е съобразен с рисковия профил, финансовите възможности, опита и знанията на конкретен инвеститор. Сключването на сделки с финансови инструменти на международните финансови пазари крие висок риск - можете да понесете частична или пълна загуба на първоначално вложените от Вас средства, както и да понесете разходи и загуби надвишаващи инвестицията Ви. Поради тази причина не трябва да инвестирате пари, които не можете да си позволите да загубите. Настоящият материал съставлява маркетингово съобщение, поради което не е предмет на забрана за сключване на сделки преди разпространението и на нормативните изисквания, целящи насърчаването на независимостта на инвестиционно проучване. Материалът се базира на предишни резултати (доходност и възвръщаемост) на финансовите инструменти. Миналите резултати не са надежден индикатор за бъдещите резултати. Валутата на представените инструменти може да е различна от валутата на инвеститора и печалбата може да се намали или увеличи в резултат на колебания на валутния курс. Информацията се основава на брутни резултати и ефектът от комисионните, таксите и други разходи би намалил възвръщаемостта. Този материал е изготвен от името на „Карол“ АД – инвестиционен посредник, лицензиран от Комисията за финансов надзор, ул."Будапеща" № 16,София 1000, България.

Назад към новините