15 дек. 2021

Рекорд в последното за годината IPO, реализирано от ИП Карол

ИП Карол бе водещ мениджър по емисията на последното за годината първично публично предлагане на акции на Ейч Ар Кепитъл АД, което се проведе на 15 декември и завърши с изключителен успех и нов рекорд на Beam пазара на растеж на БФБ.

 

Това е петото IPO, реализирано от ИП Карол и последното тази година. Преди HR Capital, на BEAM пазара на растеж, капитал набраха още ИмПулс I, Биодит, Смарт Органик и Дронамикс Кепитъл.

Всички 5 IPO-та, които ИП Карол реализира през 2021 г. приключиха с презаписване, като рекорда до момента е именно предлагането на акции на HR Capital с невероятното презаписване от близо 11 пъти.

Макар и по-малко по размер на търсения капитал, публичното предлагане завърши с 616 подадени заявки на стойност над 10 млн. лв. Всички участвали инвеститори са записали пропорционален дял акции, в следствие на което, HR Capital пласира всички предложени 330 000 акции и набра близо 1.5 млн. лв.

Спрямо условията на предлагането, заради големия интерес влиза в сила така наречената greenshoe опция и в петък 17 декември предстои предлагането на допълнителни 220 000 съществуващи акции. Цената на предлагане ще започне от 4.48 лв., като предлагането ще е на състезателен принцип и изпълнението на минималната цена не е гарантирано, а ще се определи от подадените нареждания от пазарните участници във втория търг.

Назад към новините