11 ноем. 2021

ИП Карол пласира успешно всички акции от IPO-то на Смарт Органик

ИП Карол бе водещ мениджър по емисията на приключилото изключително успешно първично публично предлагане на акции на Смарт Органик АД, което се проведе на 11 ноември. Към емисията имаше оргомен интерес и подадените от инвеститори заявки надвишаваха броя на предложените акции близо два пъти. Благодарение на това ИП Карол пласира всички 310 000 акции на компанията на максималната цена от 18.90 лв. като по този начин набра и максимално допустимия капитал за BEAM пазар от близо 6 млн. лв. (3 млн. евро). В аукциона бяха подадени поръчки за над 550 хил. акции като от тях 408 хил. акции бяха при максималната възможна цена. В резултат на аукциона бяха класирани заявки на близо 500 индивидуални и институционални инвеститора.

 

Това е третото успешно IPO, реализирано от ИП Карол за тази година. Преди Смарт Органик, на BEAM пазара на разстеж, капитал набраха още инвестиционното дружество ИмПулс I и компанията за биометрични системи Биодит.

 

Компанията, известна с марките Roobar, CookieKat, Rookies и др. ще е най-новият член на бързо растящото семейство на BEAM пазара на Българска Фондова Борса (БФБ). Със средствата от успешно набрания капитал Смарт Органик планира да придобие добре познат бранд за барове и суперхрани в Германия, както и да започне строителство на нова производствена фабрика.

 

Очаква се старта на официалната търговия с новата емисия акции на БФБ да е около месец успешното публично предлагане. Докато тече процедурата по вписването на увеличението на капитала инвеститорите ще могат да търгуват временна емисия права върху записаните акции, като търговията се очаква да започне до няколко дни след аукциона. Акции на Смарт Органик, както и временните права върху тях можете да търгувате през  онлайн платформата Карол Брокер.

Назад към новините