02 дек. 2021

Невероятен успех на IPO на Дронамикс Кепитъл, реализирано от ИП Карол

ИП Карол бе водещ мениджър по емисията на първичното публично предлагане на акции на Дронамикс Кепитъл ЕАД, което се проведе на 02 декември и завърши с изключителен успех.

Рекордните 1129 заявки на стойност над 26 млн. лв., пуснати по време на аукциона, доведоха до презаписване на акциите от над 4.5 пъти. В следствие Дронамикс Кепитъл набра максимално допустимите за BEAM пазара на растеж на БФБ близо 6 млн. лв., пласирайки всички предложени 5 334 081 акции на цена от 1.10 лв.

Това е четвърто IPO, реализирано от ИП Карол за тази година и общо шесто за BEAM пазара. Преди HR Capital, през ИП Карол успешно набраха капитал инвестиционното дружество ИмПулс I, компанията за биометрични системи Биодит и производителят на биохрани Смарт Органик.

Дружеството „Дронамикс Кепитъл“ е специално създадено, за да даде достъп на инвеститорите до стартъпа за безпилотни доставки на товари „Дронамикс“, като ще инвестира 90% от набрания капитал в Dronamics Global Limited – компанията-майка, под формата на определен инструмент SAFE, който при бъдещ капиталов рунд се конвертира в обикновени акции без право на глас на Dronamics Global Limited на преференциална цена.  

Назад към новините