18 ян. 2023

ИП Карол с най-много сделки на БФБ през 2022г.

 
(снимка: БФБ)

ИП Карол бе отличен за 21-ва поредна година за инвестиционен посредник, сключил най-много сделки на Българската Фондова Борса (БФБ) в рамките на една година. Призът беше връчен по време на церемонията по награждаване на инвестиционните посредници, постигнали най-високи резултати през годината, която се провежда от БФБ.

През изминалата 2022 г. на фона на глобална несигурност, турбулентност на международните капиталови пазари и понижение във водещия индекс на БФБ - SOFIX от близо 5.38% на годишна база, ИП Карол успя да:

  • Реализира 74 613 транзакции на БФБ, което е близо 37% от всички сделки сключени на БФБ или повече сделки от следващите 3 посредника в класацията взети заедно.
  • Запази и челни позиции в класацията и по оборот с общ обем на сделки в размер на 172 млн. лв. или 8,5 % от всички сделки, сключени на БФБ.
  • Набере близо EUR 3 млн. в публичното предлагане на Уебит Инвестмънт Нетуърк АД, което премина при значителен инвеститорски интерес като бяха подадени 2,42 пъти повече заявки над предложеното количество.
  • Реализира и първото увеличение на капитал на пазара за растеж за малки и средни предприятия - ВЕАМ като набра близо 1,7 млн. лв. за иновативната технологична компания Биодит АД.
Назад към новините