03 февр. 2021

ИП Карол с два приза в юбилейното 20-то издание на наградите на БФБ

За 19-та поредна година в своята история ИП КАРОЛ АД бе отличен с приза "Инвестиционен посредник, сключил най-голям брой сделки на БФБ". Посредникът реализира 41 161 транзакции или над 30 % от всички операции на регулирания пазар за 2020 г.

ИП КАРОЛ АД запазва челни позиции и по оборот с изтъргувани книжа на стойност от над 83  млн. лв., ръст от над 57% спрямо 2019 г.

На церемонията, която се провежда за юбилеен, 20-ти път в историята на Фондовата борса, ИП Карол получи и наградата за инвестиционен посредник с най-голям принос за развитието на капиталовия пазар през 2020 г.

 

Компанията заслужи приза за цялостен принос с успешно реализираното IPO за над 2.1 млн.лв. на първия фонд за дялови инвестиции стъпил на БФБ - Eleven Capital, както и с увеличението с 9 млн. лв. в капитала на иновативната IoT компания Алтерко, която предизвика интереса и на международни инвеститори от Италия и Германия.  

Отличията на ИП Карол идват на фона на една изключително предизвикателна за всички година, в която въпреки трудностите, набраният през БФБ капитал е над 320 милиона лева, което е най-високата стойност в последните 12 години. Родният регулиран пазар отбеляза и ръст от 39% в броя на сделките през 2020 г. в сравнение с предишната. На над 397 млн. лв. пък възлиза оборотът на БФБ през 2020 г. - с 19% повече в сравнение с предходната година.

С още по-големи обороти и амбиции в ИП Карол започваме и 2021 г. с реализирането на първото IPO за новия пазар на растеж BEAM на БФБ - това на Биодит АД. Интересът към публичното предлагане на акции на компанията беше изключително голям и доведе до презаписване на допуснатите акции от над 2.6 пъти.

Назад към новините