20 ян. 2022

ИП Карол – абсолютният първенец в 21-то издание на наградите на БФБ

В една от най-успешните години в историята на Българска Фондова Борса (БФБ), ИП Карол бе отличен като най-успешния посредник за 2021 във всички категории на 21-то издание на годишните награди на БФБ.

ИП Карол за първи път в своята история грабна приза „Инвестиционен посредник с най-голям оборот на БФБ през 2021 г. Посредникът реализира 25% от целия оборот на БФБ от над 819 млн. лв. Отличието е още по-значимо, тъй като идва в година с ръст в оборота на родната борса от 106% спрямо 2020 г.

Ръст от 42% спрямо 2020 има и в броя на сключените сделки на БФБ (86 863 сделки), където традиционно ИП Карол заема челното място. Наградата тази година обаче, е по-специална за компанията. Освен, че посредникът взима отличието за юбилейната 20-та поредна година, през 2021 реализира над 40% от всички сделки на БФБ или повече от следващите 4 посредника в класацията взети заедно.

В третата категория, но не и по важност, БФБ за втора поредна година отличи ИП Карол и със специалната награда за „Инвестиционен посредник с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар през 2021 г.“

Призът компанията успя да заслужи с 5 успешно реализирани IPO-та на новосъздадения за БФБ пазар за растеж на малки и средни предприятия BEAM. Като мениджър на съответните IPO-та ИП Карол помогна успешно да наберат капитал Биодит АД (1 млн.лв.), ИмПулс АД (5.86 млн.лв.), Смарт Органик АД (5.86 млн. лв.), Дронамикс Кепитъл ЕАД (5.38 млн. лв.) и Ейч Ар Кепитъл АД (1.48 млн.лв.).

 „Всички тези забележителни успехи нямаше да са възможни без страхотния екип на ИП Карол и колегите, които дадоха 200% от себе си, за да направят невъзможното – възможно! Разбира се тук е моментът да благодарим и на всички наши клиенти, които не спират да ни се доверяват и да ни мотивират да се развиваме заедно.“ – сподели Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на ИП Карол. "Поставили сме си още по-амбициозни цели за следващата година, работим по много вълнуващи проекти и пожелаваме на всички много здрава и още по-успешна 2022 г.!". 

Назад към новините