22 апр. 2019

Биодит получи първия ваучер за емитиране на ценни книжа на капиталовите пазари

 

На 22 април (понеделник) първият бенефициент по „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на капиталовите пазари“ получи своя ваучер. Финансова подкрепа за листване на борсата, в размер до 50 000 лева, ще получи технологичната компания „Биодит“ АД.

На церемония в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия изпълнителният директор на агенцията д-р Бойко Таков връчи ваучер за сумата на г-н Юлиан Софрониев, управител на „Биодит“ АД и на г-н Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на „Карол“ АД - инвестиционен посредник по предстоящото публично предлагане.

За да бъде изплатен ваучера „Биодит“ АД трябва да набере капитал от минимум 500 000 лв. през следващите 9 месеца. Компанията вече е подала документите си към Комисията за финансов надзор за излизане на борсата и чака одобрение на проспекта.

От 2016г. „Биодит“ АД  разработва и реализира продукти за идентификация чрез биометрични данни, ползвани за контрол на достъпа в хотели, производствени предприятия, автомобили и банкомати. Компанията извършва дейност и на пазари извън България  - в Испания, Белгия, Швеция.

 

Назад към новините