Първично публично предлагане на Смарт Органик АД

 

Смарт Органик АД е най-големият производител и дистрибутор на биохрани и напитки в България и сред водещите в цяла Европа. Компанията произвежда биохрани и сурови барчета Roobar, био курабийки под марките Kookie Cat, Rookies и „Курабийница“, биопродукти под марката Dragon Superfoods, ядкови тахани, веган бургери под марката Reburger, солени снаксове Bett'r и основни храни под марките Био Класа и Smart Organic.

Продукти на различните марки на компанията се износят в над 60 държави, като най-големите експортни пазари са Германия, Швейцария, скандинавските държави, Белгия, Нидерландия, Люксембург, Испания, Франция, Румъния и Близкия изток. Групата оперира и собствена верига био магазини под бранда „Зелен“, заедно с онлайн магазина zelen.bg. 

Мисията на компанията е да направи здравословните био храни вкусни и достъпни за всички. Смарт Органик е сертифицирана по най-високите международни стандарти за качество.

 


Във връзка с определена от Комисия за финансов надзор, с  писмо изх. № РГ-02-1-226 от 02.11.2021 г., стъпка на котиране на емисията от увеличнието на капитала на  „Смарт Органик“ АД , ISIN код BG1500005217, в размер на 0,10 лева, на 2.11.2021 г, Емитентът е  изготвил Допълнен документ за допускане, с който е коригирана минималната цена на една акция, в съответствие с определената от КФН стъпка на котиране и в рамките на определения с решение на Общото събрание на акционерите на  „Смарт Органик“ АД от 14.10.2021 г., диапазон на емисионната стойност на една акция от увеличението на капитала на Дружеството.  След корекцията минималната цена на една акция в настоящото предлагане  е определена в размер на 15,30 лева.

 

Резюме на предлагането

Eмитент                Смарт Органик АД
Основна дейност                                                                                                                                               Производство и дистрибуция на биохрани и напитки
Нови акции, предмет на предлагане 310 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции.
Номинална стойност на 1 акция 1 лв.
Емисионна стойност на 1 акция 15,30 -18,90 лв.
Условие за успех на емисията Минимум 200 000 акции
Типове поръчки лимитирана/пазарна
   
Мениджър на емисията / Съветник BEAM пазар ИП Карол АД
Продължителност на предлагането Една търговска сесия, в рамките на която се провежда IPO аукциона
Приоритет на дребните инвеститори 09:30 - 10:10 ч. е диапазон за въвеждане на поръчки до 2000 акции на инвеститор
Дата на провеждане на IPO аукциона на борсата                           11 ноември 2021 г.
Начало на търговия с права върху записаните акции 17 ноември 2021 г.

 

„Смарт Органик“ АД планира да набере допълнителен капитал от 3 млн. евро чрез първично публично предлагане на пазара на растеж на Българска фондова борса (БФБ) – BEAM. Средствата се планира да бъдат използвани за покупка на германски конкурент и за строителство на нова производствена фабрика.

 

Презентация за инвеститори:

На 03 ноември 2021 г. се проведе презентацията на Яни Драгов, който разказа повече за компанията, за бъдещите ѝ цели и за плановете относно търсения от публичното предлагане капитал. Можете да гледате запис от презентацията на този линк:

 

Как да участвате в първичното публично предлагане  

За да участвате в първичното публично предлагане следва да подадете нареждане (поръчка) за записване на акции най-късно до края на call фазата в датата на IPO аукциона.  Можете да го направите дистанционно или в някой от нашите офиси.

Могат да бъдат подавани два вида нареждания (поръчки) – лимитирана и пазарна. Приоритет на изпълнение на пазарните поръчки е времето на тяхното въвеждане, докато за лимитираните поръчки приоритет е цената. Пазарните поръчки се изпълняват с приоритет, пред лимитираните поръчки. Предлагането ще продължи до изчерпване на количеството предлагани акции, в рамките на аукциона. 

Подробна информация как се провеждат аукциони на БФБ можете да намерите в тяхното "Ръководство на потребителя" 

При допълнителни въпроси или нужда от съдействие, можете да се свържете с нас на 02/ 4008 250 или broker@karoll.bg.

 

Ако все още нямате договор за брокерски услуги с инвестиционен посредник, можете да сключите такъв с ИП „Карол“ АД в някой от следните офиси. При желание от Ваша страна, бихте могли да сключите договор за брокерски услуги дистанционно, при спазване на нормативно установените изисквания за това.   

ОТВОРЕТЕ РЕАЛНА СМЕТКА

Наши служители ще Ви съдействат за попълване на анкетни карти във връзка с изпълнение на задълженията ни съгласно приложимото законодателство, включително ЗМИП, ДОПК, Common reporting standard (CRS) и Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA). Моля, имайте предвид, че технологичното време за това е около 15 минути. 

 

Ключови марки от портфолиото на Смарт Органик АД:

 

  • Roobar - е водещият продукт на Смарт Органик. Продава се в над 60 държави по света.Носител е на награди на четири континента. Рецептата за успех включва от 4 до 5 съставки - суперхрани, сушени плодове и ядки.
  • Dragon Superfoods -  произвежда и разпространява широка гама уникални био продукти в Европа и Близкия изток. Създадена с мисията,чистата, хранителна и вкусна храна да бъде достъпна за всеки.
  • KookieCat -  уникални с това, че са веган и без глутен, но в същото време имат вкуса и текстурата на традиционна курабийка. Те са и без тръстикова захар, без пшенично брашно и без палмова мазнина. 

  • Bett’r - марката на Смарт Органик за разнообразни сладки и солени снаксове. 
  • Rookies - веган курабийки на базата на овесени ядки и фурми

Медиите за Смарт Органик АД:

 

Отвори реална сметка в Karoll Broker онлайн.

 

Отвори реална сметка

Отдел Българска Фондова Борса

Централен офис София

ул. Златовръх 1
София 1164

Работно време: 

понеделник - петък 09:00 - 18:00 ч.

Телефон: 02/4008 250

Еmail: broker@karoll.bg