Инвестиционни Възможности Породени от Геополитическите Движения в Индо-тихоокеанския регион и възхода на Индия

velina-chakarova-modi

Този курс разглежда геополитическите и геоикономически промени в Индо-тихоокеанския регион, с особено внимание на възхода на Индия.
Курсът е структуриран в три лекции от 90 минути всяка:

 

  1. Въведение в политическото и икономическо развитие на Индия
  2. Геополитическо развитие на Индо-тихоокеанския регион и възхода на Индия
  3. Студена война 2.0 и позиционирането на Индия

Целта на курса е да запознае участниците с основни тенденции и сценарии в международните отношения, свързани конкретно с Индия, които да спомогнат инвестиционни решения в контекста на тази интересна геополитическа обстановка.

ЗАПИШЕТЕ СЕ СЕГА

Лектор на курса е Велина Чакърова, основател на консултантска фирма ФЕЙС и бивш директор на Австрийски Институт за Европейска Политика и Политика на Сигурност (AIES). Тя е член на експертния съвет на списание Defence Horizon в Австрия. Чакърова е също инструктор в Института за реални рискове под ръководството на автора на бестселъри Насим Талеб и член на Консултативния съвет по стратегическа политика и политика за сигурност към Комисията по наука към Федералното министерство на отбраната на Австрия.

Велина Чакърова е активно ангажирана в обсъжданията на геостратегията на глобалните и регионалните актьори, а също и геополитика, геоикономика, рискове и сценарии. Бифуркацията на глобалната система се чувства във всички горещи точки на международните отношения. Велина Чакърова участва в няколко международни визити в Индия, Виетнам и Сингапур. Тя има опит от редица високопоставени форуми и събития, свързани с Индия, и се радва на добри отношения с индийски политически лидери.


В Индия, Велина Чакърова участва в най-големия форум за външна политика Райзина 2022 и дискутира заедно с Индийския министър за външни работи и други бивши премиери и министри относно бъдещето на отношенията между ЕС и Индия във връзка с подновяването на преговорите за договор за свободна търговия. През 2023 г., Чакърова участва на високопоставения форум между САЩ и Индия, в един от главните бизнес форуми, както и на Райзина форум 2023, където беше поканена на лична среща с Премиера Моди и с президента и вицепрезидента на водещата партия BJP - това е най-голямата партия в света, надминаваща дори Комунистическата партия на Китай.

Кога ще се проведе обучението и каква е цената?

Трите лекции на обучението ще се проведат на 17.04, 03.05 и 15.05 от 19:00 часа. Ако вече сте клиент на ИП Карол с открита реална сметка, цената на курса е 300 лв. Ако все още нямате реална сметка при нас, цената е 400 лв.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК

 

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж.

50.2% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик.
Помислете дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.