Най-евтиният вариант за дългосрочно инвестиране в петрол

Откакто петролът за кратко време поевтиня с над 50%, много инвеститори виждат възможност за дългосрочна инвестиция в петрол с потенциална голяма печалба. Дори и без да се търгува с ливъридж ефект (с ползване на заемни средства), ако цената на петролът в бъдеще отново се върне над 100 долара за барел, това ще означава удвояване парите на инвестиралите сега. Фундаменталните фактори също изглеждат в полза на подобна идея. Цената на петрола и преди е зависила от международните политики и отношенията между страни като Русия и САЩ. Още повече – в свят, с все по-нарастващи енергийни нужни и ограниченото количество залежи от петрол, сякаш цената на черното злато неизбежно ще бъде по-скъпа след години. Всичко, което е нужно, е своевременна инвестиция и търпение.

Най-евтиният вариант за дългосрочно инвестиране в петролС оглед на казаното до тук, много хора си задават въпроса как и те могат да се възползват от настоящата ситуация. Повечето от нас са чували, че петролът се търгува на фючърсни контракти. Трейдърите с известен опит пък знаят, че в много платформи на инвестиционните посредници има договори за разлика (CFD договори) върху петрол – вариант за маржин търговия с висок ливъридж ефект. А какво да кажем за опциите или за акциите на петролни компании? Очевидно вариантите за инвестиране в петрол са твърде много и наистина е трудно човек да прецени кое е най-изгодно от гледна точна на комисионни и сигурност за дългосрочно инвестиране в петрол.

В настоящото видео съм отговорил максимално конкретно на въпроса: „Кой е най-евтиният вариант за дългосрочно инвестиране в петрол?“. Разгледал съм конкретен пример за инвестиция на USD 5,000 в борсово търгувани фондове в петрол (ETFs). Така комисионите на сделка са пренебрежимо ниски – USD 0.01 на контракт, минимум USD 2.00 на сделка или общо около USD 2.50 в примера. Най-важното е, че липсват месечни всякакви такси за поддръжка: за ползване на платформа, ползване на ливъридж и други. Така, дългите позиции могат да се държат месеци или дори години без доходността да се „изяжда“ от комисиони и лихви. В същото време парите и позициите на българския инвеститор се съхраняват от американски брокер с дългогодишна история, регулиран от съответните институции в САЩ.

Изгледайте видеото, което съм подготвил за вас, и при въпроси или нужда от повече информация се свържете с мен на тел. 02 / 4008 243 или е-мейл: forex@karoll.bg

Настоящата статия не е препоръка за търговия. Всеки инвеститор сам решава дали и в какви инструменти да инвестира. Отговорността за действията и решенията на даден инвеститор е изцяло негова. Tази статия не препоръчва покупка/продажба на финансови инструменти, свързани с петрол или други активи.

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.